Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimarts, 23 de juliol

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Nous contenidors de recollida selectiva de Sant Cebrià de Vallalta
Nous contenidors de recollida selectiva de Sant Cebrià de Vallalta

Informació d'utilitat sobre la nova campanya de recollida selectiva

6 de juny de 2018


Fa gairebé un mes de la posada en marxa de la nova campanya de recollida de residus i des de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta es treballa dia a dia perquè el canvi d'hàbits que aquest nou sistema representa sigui més fàcil i constitueixi una millora real per la ciutadania. En aquest context, els tècnics de l'Àrea de Medi Ambient estan oberts als suggeriments dels veïns i a realitzar millores perquè la implementació d'aquest nou mètode sigui còmode per a tothom. Prova d'això ha estat el canvi de dia de la recollida de restes vegetals o la nova gestió dels residus d'envasos. En aquest últim cas, es va detectar que els nous contenidors s'emplenaven molt ràpidament i, des del consistori, es va decidir augmentar la recollida a dos dies per setmana en lloc d'un. Un sistema que també millorarà si s'empren mesures per aconseguir millorar la gestió del residu des de les mateixes cases, aixafant els diferents envasos perquè ocupin el menor espai possible. En aquest enllaç trobareu consells perquè els envasos ocupin menys volum tant a casa com als contenidors.

Una altra de les problemàtiques que ha suscitat el nou sistema de recollida de residus ha estat la dels contenidors antics situats al camp de futbol. S'hi poden trobar de dos tipus: els de reciclatge, que pertanyen al Consell Comarcal del Maresme i pels quals ja s'han tramitat les gestions necessàries per a la seva retirada, que es durà a terme demà dia 7 de juny, i els de fracció resta i orgànica, que són de titularitat municipal. Aquests últims representen un actiu del municipi i perquè la seva retirada es produeixi amb les millors garanties possibles i tingui la millor repercussió pel municipi en tots els aspectes, s'han de gestionar correctament a través d'un procés administratiu. Un procés que ha estat posat en marxa des de fa temps i que repercutirà que es produeixi la seva retirada en un breu període de temps. Cal aclarir que tots dos tipus de contenidors -els de titularitat municipal i els que pertanyen al Consell Comarcal del Maresme- van ser col·locats a l'espai del camp de futbol pel fet que no es disposa de cap magatzem municipal per poder-los allotjar. A més, es van situar allà un cop buidats i netejats, col·locats amb un precinte i una nota explicativa on s'especificava que quedava prohibit fer-ne ús i que estarien emmagatzemats allà de manera temporal.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219