Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimarts, 19 de febrer

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
La zona de contenidors ubicada a l'aparcament de Can Martri presentava aquesta imatge aquest matí
La zona de contenidors ubicada a l'aparcament de Can Martri presentava aquesta imatge aquest matí

Millorem entre tots el model de recollida selectiva i no maltractem l’espai públic amb actes incívics

5 de juliol de 2018


La imatge d'àrees de reciclatge brutes, plenes de bosses de brossa i de residus fora dels contenidors comença a ser una constant en el nostre municipi. Així ho demostra el cas de la zona de contenidors ubicada a l'aparcament de Can Martri i que aquest matí presentava un aspecte deplorable. Amb la majoria de contenidors pràcticament buits, una gran quantitat de bosses de rebuig i residus de diferent natura han aparegut escampats a terra, on fins i tot s'hi han pogut veure pneumàtics vells. Una situació que demostra que se segueix sense reciclar, ja que l'únic contenidor ple era el gris, saturat de bosses (a dins i a fora) que contenien una gran part residus reciclables. La Policia Municipal ha aixecat una acta que corrobora que els residus estaven fora de lloc, tot i que a la majoria dels contenidors hi havia espai de sobres per aquests i més especialment, si se separa la brossa i es recicla. 

Sembla que, malauradament, alguns han optat per fer ús d'aquest comportament, d'incivisme deliberat, per atacar el nou model de recollida selectiva de Sant Cebrià de Vallalta. Un model que es va posar en marxa fa gairebé dos mesos i en el que, des d'aleshores, l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta no hi ha deixat de treballar, amb l'objectiu de continuar implementant millores i introduint els canvis necessaris, per mirar d'ajustar-se a les necessitats de tots els veïns del municipi. En aquest sentit, des del consistori municipal, insistim a denunciar aquest tipus d'actuacions destructives, que només serveixen per embrutar la imatge del municipi i per insultar la feina de tots els treballadors que es dediquen a aquest i als mateixos veïns, que han contribuït i contribueixen amb els seus impostos al pagament del mobiliari urbà i al seu manteniment. Cal tenir en compte que la posada en marxa d'aquest nou sistema de recollida ha implicat un cost de 54,56 € per habitant  en contenidors i que per tant, és del tot necessari que el cuidem entre tots. Al mateix temps, el Consell Comarcal del Maresme s'ha fet ressò dels últims incidents en aquestes àrees de reciclatge i des de la direcció s'estan prenent mesures per evitar aquest tipus d'actuacions.Millorem entre tots de manera cívica 


Pel que fa a la bateria de contenidors situada a la zona d'aparcament de Can Matri i de la qual un contenidor va ser cremat la setmana passada, fa dies que des de l'àrea de Medi Ambient s'ha estat treballant pe buscar-hi una nova ubicació que resulti més adient, tal com han suggerit molts ciutadans. Els canvis però, no depenen tan sols del consistori municipal de Sant Cebrià, sinó de l'empresa que gestiona la recollida de residus, Resmar, contractada des del Consell Comarcal del Maresme. Demà, dia 6 de juliol,  a les 6 del matí, després d'algunes setmanes d'insistir i de fer proves, finalment es mobilitzarà aquesta àrea de reciclatge, que passarà d'estar al costat de les escales situades a la zona d'aparcament, a situar-se a l'altra banda, al costat de les bústies de correus. En aquest cas, s'han hagut de reubicar dues places: una zona blava i una zona de minusvàlids, per aconseguir una nova ubicació per als contenidors accessible els vianants, que no destorbi el trànsit de cotxes i que al mateix temps, deixi passar el camió de la recollida.


Des de l'Ajuntament de Sant Cebrià encoratgem els veïns a contribuir de manera constructiva en la millora d'aquest servei a què de manera oficial, sigui a partir d'instàncies o per qualsevol de les vies de comunicació que el consistori posa a l'abast dels ciutadans, exposin els seus suggeriments i demanin els canvis que considerin. Aquest és nou per a tothom i tot i que ha estat posat en marxa després de mesos d'estudi, és un cop implementat quan es poden detectar possibles millores. Prova d'això és que els contenidors no han estat encara ancorats a terra, de manera que són susceptibles de ser reubicats, atenent, en la mesura del possible, a les peticions dels ciutadans.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219