Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimarts, 14 de juliol

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Documentació adjunta
Imatges relacionades
Les herbes adventícies destrueixen el paviment i representen una incomoditat pels vianants
Les herbes adventícies destrueixen el paviment i representen una incomoditat pels vianants

En marxa el tractament fitosanitari per eliminar les herbes que creixen a les juntes dels paviments

30 de juliol de 2018


Dijous 26 de juliol es va posar en marxa el tractament de les herbes adventícies, que creixen entre les juntes dels paviments. Es calcula que en un temps aproximat de dues setmanes el producte s'haurà aplicat a totes les urbanitzacions, així com a la resta d'espais de titularitat municipal on és necessari actuar.

La incomoditat de caminar entre aquestes plantes silvestres i el fet que estiguin destruint el paviment, ha fet del tot necessari que s'hagi de recórrer a algun tractament per evitar el seu creixement desmesurat. En aquest sentit, s'està aplicant un herbicida de síntesi, d'acció sistèmica i de baixa persistència mitjançant eines d'accionament manual i evitant així fums, sorolls o consum de cap tipus de combustible. Gràcies a aquest, es podran controlar quasi totes les espècies, destruint-les des de la seva arrel i evitant-ne per tant el rebrot. Tot i que el producte que s'està utilitzant no està catalogat com a nociu, no s'aplicarà en els entorns pròxims a la llar d'infants i de l'escola, així com tampoc es ruixaran amb aquest les superfícies d'aigua estancades o circulants, mantenint sempre una distància de seguretat de cinc metres en aquests espais.

Un dels inconvenients d'aquest tractament és que necessita un temps per actuar i durant aquest, cal mantenir la planta intacta. Una vegada ruixada l'herba amb el producte el creixement s'atura immediatament i l'herba comença a assecar-se, però es necessiten entre dues i tres setmanes perquè la planta hagi estat completament eliminada. En aquest sentit i per deixar que el producte actuï correctament, cal no tocar l'herba en cap moment durant el procés, per la qual cosa el desbrossament s'aturarà durant dues setmanes.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219