Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 24 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
coronavirus
coronavirus

Comunicat de l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta en relació a la restricció i suspensió d’activitats esportives i culturals

11 de març de 2020


L’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta us informa que la Generalitat de Catalunya ha emès un comunicat de la fase d’alerta del Pla d’Actuació del pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial de risc com a conseqüència dels nous casos de coronavirus CoVid-19 detectats al país.

En aquest sentit el consistori recomana als veïns i veïnes que presentin símptomes no acudeixin directament al CAP del municipi, sinó que abans truquin al 061 per informar-se. D’aquesta manera s’evitarà un possible col·lapse del CAP municipal.

COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D'ALERTA DEL PLA D'ACTUACIÓ DEL PLA PROCICAT PER EMERGÈNCIES ASSOCIADES A MALALTIES TRASMISSIBLES EMERGENTS AMB POTENCIAL ALT RISC

Es resumeix a continuació la informació sobre mesures preventives que aquest dimecres 11 de març al matí s'han previst en el Comitè Tècnic del Pla. Aquestes mesures, que seran d'aplicació a partir de dijous per a un període de 15 dies prorrogable, es detallaran en la comunicació que emetrà el Departament de Salut:

•    A partir de dijous, se suspenen o ajornen totes les activitats d'oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones ja sigui en espais oberts o tancats.

•    Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat. L'objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.

•    Els esdeveniments esportius s'hauran de fer a porta tancada. Queden al marge d'aquesta restricció els esdeveniments esportius on participin menors d'edat, que podran estar acompanyats per adults.

Pel què fa a les mesures emeses pel Departament d'Educació, el qual ha instat a suspendre tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin personal o alumnat d'un sol centre es podran mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

Per altra banda, el Departament d'Educació també informa que les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses. Aquesta suspensió afecta també l'activitat d'alumnes d'ESO i Batxillerat que fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com els projectes singulars, els programes d'aprenentatge i servei o de voluntariat.

També es suspèn l'activitat docent que s'ofereix als centres hospitalaris per a infants amb ingressos perllongats -el que es coneix com a les aules hospitalàries- amb la finalitat de reduir al màxim l'entrada de persones forànies als hospitals i hospitals de dia.

Podeu trobar més informació a: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici

Què és el coronavirus?

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris.

Podeu trobar més informació sobre el coronavirus en aquest enllaç de la Generalitat: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219