Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 24 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
carta aca_06052020
carta aca_06052020

L’alcalde demana una reunió immediata amb l’ACA per solucionar els problemes amb les rieres del municipi

6 de maig de 2020


Davant les preocupants conseqüències de les pluges registrades aquest 2020 a Sant Cebrià de Vallalta a diferents rieres del municipi, l’alcalde, Albert Pla, ha enviat una carta als màxims responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua demanant-los una reunió d’urgència per estudiar la situació i trobar-hi una solució ràpida. Recordem a causa dels aiguats ocasionats pel temporal Glòria a finals de gener i les fortes pluges dels passats 21 i 22 d’abril, el desbordament de la riera va deixar incomunicades durant hores urbanitzacions del municipi, impedint als veïns i veïnes accedir als seus domicilis.

A la carta l’alcalde trasllada als directius de l’ACA la seva profunda preocupació per l’estat de les lleres i de les rieres en el municipi, que segons argumenta: “presenta diverses mancances hidràuliques i d’infraestructures, competència en alguns casos de l’Agència Catalana de l’Aigua. El consistori està assumint les despeses que provoca aquesta carència. I tot i no ser competència municipal, hem assumit aquest compromís pel benestar de la ciutadania.”

Per Pla, les tempestes dels dies 20, 21 i 22 del mes de gener i dels dies 21 i 22 d’abril d’enguany, tot i no assolir uns nivells de torrencialitat especialment alarmants, “han provocat greus desperfectes en diferents trams de les rieres del municipi incloent la riera Vallalta en el seu pas pel terme municipal. Les conseqüències han estat molt greus i precisen d’una actuació immediata per part de l’administració competent.”

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, reclama actuacions i solucions imminents en els trams més afectats i concorreguts, així com mesures constants de manteniment i neteja. Segons l’alcalde: “és imperdonable que per manca de previsió i manteniment hi hagi urbanitzacions del nostre municipi que quedin aïllades i que els veïns i veïnes no puguin arribar als seus domicilis amb normalitat.”

És per aquest motiu que Albert Pla ha sol·licitat “de manera immediata” una reunió amb els màxims responsables de l’ACA per tractar aquestes necessitats i que es puguin trobar solucions satisfactòries amb la màxima celeritat.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219