Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 24 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
eruga surera_07052020
eruga surera_07052020

Tractament aeri per controlar l'eruga peluda del suro al Parc del Montnegre i el Corredor

7 de maig de 2020


La Generalitat de Catalunya, entre el 4 i el 20 de maig, està aplicant un tractament biològic (Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki) amb helicòpter de control de l'eruga peluda del suro (Lymantria dispar) a diferents indrets del Parc del Montnegre i el Corredor amb alzinars i suredes (2.304 hectàrees). Per aquest motiu és possible que observeu sobrevolar un helicòpter sobre les muntanyes del municipi.

La Lymantria dispar és una espècie autòctona de papallona que de forma cíclica i no predictible pot esdevenir una plaga. L’eruga defolia principalment els suros i les alzines i els fa minvar el seu creixement. En els suros provoca el vena-sec, que és una anomalia de creixement de les panes de suro que les devalua comercialment. Si bé l’efecte visual de les intenses defoliacions genera alarma social, a diferència de la processionària del pi les erugues no causen al·lèrgies a les persones i als arbres els tornen a créixer les fulles. Al Parc del Montnegre i el Corredor no s’observava una defoliació intensa des dels anys noranta.

Aquest tractament es fa d’acord amb l’Ordre ARP/106/2019, de 20 de maig, per la qual es declara l'existència de la plaga de l'eruga peluda del suro (Lymantria dispar) i es qualifica d'utilitat pública el tractament aeri per al seu control.

Podeu trobar més informació a http://ves.cat/etA7


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219