Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dimecres, 20 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
inici curs escolar 2020-21
inici curs escolar 2020-21

Comença el curs escolar 2020-21 a Sant Cebrià de Vallalta

14 de setembre de 2020


Aquest dilluns 14 de setembre ha començat el curs escolar 2020-21. I a Sant Cebrià s’han fet els esforços necessaris per rebre els nens i nenes a la llar d’infants el Rial i a l’institut-escola el Pi Gros amb la màxima normalitat i seguretat possible. Aquest inici de curs és especial al municipi, no tan sols per les mesures preventives que s’han hagut de prendre a causa de la pandèmia, sinó també perquè s’inaugura la primera promoció de l’institut amb el curs de 1r d’ESO.

Els dos centres educatius municipals disposen de les mesures sanitàries i organitzatives adequades, segons ens dicten els Departaments d'Educació i Salut. Tots els centres educatius disposen d'un referent COVID que, per defecte, és el director o directora, tot i que es pot delegar i un responsable COVID dels Serveis Territorials i a l'Ajuntament es demana que l'interlocutor sigui, preferentment la regidora d'Educació.

Davant d'un cas sospitós ja s'ha establert el protocol i al final hi haurà una comissió epidemiològica (des de salut) que serà la que decideixi quantes persones cal que es posin en quarantena.

Val a dir que no s'han fet proves PCR a tot el professorat perquè seria una mesura poc efectiva, ja que aquestes només identifiquen els casos que en el mateix moment pateixen la malaltia; és a dir, no és preventiva. Si bé és veritat que salut i educació han seleccionat un seguit de zones i centres als quals faran el seguiment més exhaustiu amb proves per tal d'extreure'n conclusions sobre la COVID-19 després de l'inici escolar i l'afecció-contagi en les diferents edats.

Des de l’Ajuntament de Sant Cebrià s’han portat a terme reunions amb diferents referents: amb la Dra. Roser Marquet (doctora del CAP) i el Dr. Eduardo López, coordinador de la zona; i es disposarà, també, d'una infermera de referència.

Millores durant l’estiu

Al llarg dels mesos d’estiu, l’ajuntament ha portat tasques de millora i manteniment en els dos centres educatius. Ha fet obres a la llar d'infants, especialment al pati (espais separats segons els grups d'edat, aixetes per poder rentar-se les mans...), i ha construït unes escales al pati de l’institut-escola per evitar que els alumnes baixin al pati per les grades. Als dos centres s'han incrementat les hores de neteja que inclouen persones per netejar els lavabos durant el matí dins del període lectiu. També s'han marcat les distàncies, s'han ofert espais com la plaça 11 de Setembre que passa a ser pati de 6è i 1r d'ESO i la zona esportiva per realitzar Educació Física. I és que la posada en marxa d'aquest curs suposa un repte per a tots i totes.

L'ajuntament està fent tot el possible per ajudar als centres educatius a desenvolupar la seva feina de la millor manera possible. Els centres educatius han posat i posaran tot el seu esforç en adaptar físicament i pedagògicament tota l'estructura.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219