Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dissabte, 16 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
13112020_gran recapte
13112020_gran recapte

Torna el Gran Recapte, enguany a través de donacions monetàries

13 de novembre de 2020


El Gran Recapte d’Aliments se celebrarà enguany la setmana del 16 al 21 de novembre. I, a conseqüència de la COVID-19, tindrà un format diferent. No es podrà fer la recollida física d’aliments, per tal de garantir la seguretat de voluntaris i donants. Per això, en comptes d’aliments, l'organització demana a la ciutadania que faci donacions monetàries per poder comprar els aliments necessaris.

A Sant Cebrià de Vallalta, els punts de recollida seran els supermercats Can Martri i Dia amb vals per valor de 3 euros.

També es pot fer una donació online aquí: https://www.granrecapte.com/ca/donacions/

Nou Gran Recapte

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments recaptats a Catalunya es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos

En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia COVID 19, els Bancs dels Aliments es veuen obligats a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions.

L'Emergència COVID-19

Des de la irrupció del COVID19, els Bancs dels Aliments han hagut d'actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

L'escenari de pandèmia COVID19 d’aquesta tardor sembla indicar que, l'emergència social derivada de l'emergència sanitària i la ralentització de l'activitat econòmica, comportarà que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Com a exemple, el Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït al llarg del 2020 més de 11 milions de quilos d’aliments i 275 mil àpats cuinats que han arribat a 160 mil persones a través de 380 entitats receptores. El valor dels aliments distribuïts s’estima en uns 26 milions d'euros.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219