Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dissabte, 16 de gener

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Documentació adjunta
Imatges relacionades
20112020_trami 1 desescalada
20112020_trami 1 desescalada

Aquest dilluns es posa en marxa el Tram 1 de la desescalada Covid-19

20 de novembre de 2020


El pla de desescalada presentat pel govern de la Generalitat després de l'aprovació del Procicat, es començarà a aplicar dilluns 23 de novembre i es revisarà cada 15 dies.

El pla té 4 trams progressius i, en funció de l'evolució de la pandèmia, s'anirà avançant, prorrogant o revisant. Els paràmetres que es tindran en compte per avançar o no en la desescalada s'han reduït a 2: la velocitat de transmissió, o Rt, i els ingressos hospitalaris setmanals.

El toc de queda es manté en els quatre graus d'obertura de les 10 de la nit a les 6 del matí. Només es podrà justificar arribar més tard a casa si s'ha assitit a un acte cultural que hagi acabat més tard del toc de queda, i sempre que es porti l'entrada com a justificant, tal i com es va fer abans que tanquessin.

TRAM 1 (entra en vigor el 23/11/2020)

Es manté el confinament perimetral a tot Catalunya i en cada municipi el cap de setmana, de les 6 el matí de divendres a les 6 del matí de dilluns.

Les reunions i trobades socials poden ser d'un màxim de sis persones d'una mateixa bombolla de convivència habitual.

Bars i restaurants: Poden obrir de 6 del matí a les 6 de la tarda. I, des d'aquesta hora fins a 2/4 de 10 de la nit, només per servir sopars. S'ha de respectar una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules diferents o grups de taules, amb un màxim de 4 comensals per taula, excepte quan es tracti de grups bombolla.

Els interiors han de complir un 30% de l'aforament amb una bona ventilació natural o forçada, mentre que les terrasses no tenen limitació d'aforament.

El lliurament a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida fins a les 10.

Comerços i centres comercials: El petit comerç de menys de 800 metres quadrats i els mercats ambulants poden obrir amb un 30% de l'aforament. Els locals més grans de 800 metres quadrats poden disposar del 100% de la superfície aplicant també l'aforament del 30%.

Es mantindran tancats els centres comercials, excepte les botigues de primera necessitat com farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i d'alimentació que hi hagi a dins, els equipaments culturals, i els locals comercials que tinguin accés directe des de la via pública.

Poden obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic pròxim, com perruqueries i centres d'estètica, amb cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Activitats culturals i recreatives: es mantenen oberts els museus, les biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament, i els parcs infantils fins a les 8 del vespre. Poden obrir els cinemes, teatres, auditoris i les sales de concerts amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones.

Continuaran tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, i no es poden celebrar actes de festa major.

Educació: a les universitats es faran les classes teòriques virtualment, excepte les pràctiques que hagin de ser presencials. Al batxillerat, als cicles formatius i l'ensenyament de règim general reglats es redueix l'activitat presencial. Les escoles i instituts estaran oberts amb presencialitat plena.

Es permeten les activitats extraescolars –reglades o no– organitzades per centres educatius, amb un màxim de 6 alumnes, i les activitats esportives no competitives a l'aire lliure o a l'interior, organitzades pel centre escolar. Les activitats presencials que no s'organitzen en grups estables contiuen tancades.

Esport: s'obren les instal·lacions i els equipaments esportius a l'aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d'accés. Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats poden obrir amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia, sense que es pugui fer ús dels vestidors (excepte en el cas de les piscines). Es mantenen suspeses les competicions.

Es pot fer activitats esportives a l'aire lliure amb un màxim de 6 persones. Els federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6 del matí de divendres i les 6 de dilluns.

Actes religiosos i cerimònies civils: Es poden celebrar amb un 30% d'aforament. S'elimina la restricció de 100 persones com a màxim

A les empreses es recomana el teletreball excepte quan no sigui possible; caldrà un justificant. No es poden fer congressos, convencions, fires o actes similars


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219