Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dijous, 9 de juliol

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr

NOVETATS EN EL TRANSPORT A LA DEMANDA – TRANSPORT SOLIDARI

11 d'abril de 2012


Amb la intenció d’unir els barris de Sant Cebrià i el nucli urbà amb transport públic, el nostre Ajuntament està duent a terme un estudi per a la implantació del transport a la demanda. Aquest transport es caracteritza perquè s’activa a petició de l’usuari, el que permet minimitzar el cost d’aquest servei doncs només funciona quan hi ha aquesta demanda, evitant viatges en buit. Alhora, s’utilitzen els mateixos trajectes per entregar notificacions, vigilar la via pública etc... el que permet que la polivalència del servei millori l’eficiència i això es tradueix en un estalvi econòmic i d’emissions contaminants.

 

L’estudi es va posar en marxa el passat mes de gener de forma gratuïta per tal de provar la sistemàtica de funcionament. Pendents de les enquestes de satisfacció que ens realitzarà la Diputació de Barcelona les properes setmanes, cal plantejar una segona fase de l’estudi en el que cal treballar en condicions normals d’ús, és a dir, amb un import pel servei. Mentre finalitza la tramitació administrativa i s’apliquen unes taxes al servei, per tal de fer una simulació de la realitat, es proposa crear un tiquet solidari. D’aquesta forma l’usuari comprarà un tiquets solidari senzill a un preu de 2 € que li donarà dret a realitzar un trajecte en el transport a demanda o un bonus solidari de 10 € que donarà dret a realitzar 10 trajectes amb el transport a demanda. L’usuari decideix a quina de les tres Fundacions que es proposen aniran destinats els diners (Fundació Vicente Ferrer, Intermon Oxfam o Càrites).

 

Es preveu que durant el proper trimestre es finalitzi aquest estudi i es completi l’expedient administratiu amb els preus que han de regir aquest servei , alhora que s’adquireixi un vehicle amb més places.

 

Finalment es pretén que en l’any 2013 es valori la possibilitat d’integrar les tarifes pròpies amb les de l’ATM el que permetria que aquests títols de transport es poguessin fer servir per tots els mitjans , bus, trens , metro etc

 

Per tant, a partir del 16 d’aquest mes caldrà adquirir un tiquet o un bonus solidari per a fer us del transport a demanda. Es podran adquirir a les dependències de la policia local els laborables de 9:30 a 14:30 o directament en el vehicle de transport a demanda durant l’horari de funcionament.

 

Per més informació pot trucar en el mateix horari al 93 763 03 05.

 

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219